José Ignacio Martín Monzón (Valladolid, 22/04/1983), més conegut com Nacho Martín, és el fitxatge estrella de la temporada a Les Lligues Escribano un cop es va confirmar la seva incorporació per Sa Real Blakstad Ibiza. Martín, gran amant de l’illa d’Eivissa i un fidel visitant estiuenc des de 2012, accepta el repte de la Lliga Balear després d’una extensa trajectòria amb 352 partits a la Lliga ACB i una aventura a Islàndia, la passada temporada.

L’esportista de 40 anys explica que “soc amant de l’illa des de fa temps i estiuetjo cada estiu a Eivissa des de 2012 sense faltar a la meva cita”. Fruit d’això, “pel 2015 o 2016 em vaig comprar un pis perquè era una manera d’estar més unit a l’illa” i tenir una residència habitual per passar els estius aquí. Degut a la seva passió per Eivissa i que la seva parella va tenir una bona oportunitat de feina a l’illa, Nacho Martín i la seva dona varen decidir venir a viure a les Balears. “Es donen diversos factors perquè acabi vivint a Eivissa. A la meva dona li han oferit una molt bona feina aquí i jo estic a punt de la retirada de la meva carrera i estam prioritzant altres coses. No tinc contracte en vigor amb cap club i ara mateix veig el bàsquet més per jugar, passar-ho bé i seguir en forma, i no tant de manera professional, que no vol dir que tanqui els horitzonts o no pugui escoltar el que em pugui arribar”, relata Nacho Martín. El veterà jugador té un altre vincle especial amb Eivissa, el seu amic i ara company d’equip Áxel Castillo. Amb l’arribada de Martín a l’illa, Castillo seria clau per a convèncer a Nacho per sumar-se al conjunt taronja: “A Sa Real juga un dels meus millors amics, Áxel Castilo, que ens coneixem des de fa molt de temps de Valladolid, perquè ambdós som nascuts allà”.

 

Ara, Nacho Martín ha assumit el repte de Sa Real Blakstad Ibiza i ha començat la temporada d’una manera pràcticament inmillorable perquè “hem arrencat amb dues victòries, encara que s’ha que reconèixer que no han estat victòries còmodes perquè han estat partits ajustats” contra Ibiza Feeling Bàsquet Sant Antoni i Club Bàsquet Colonya Pollença. En aquest darrer partit, el val·lisoletà va ser clau en el triomf del seu equip amb un triple en el darrer minut de xoc i amb un total de 27 punts que el convertiren el Jugador Transfer Class de la jornada. Sobre aquest reconeixement destaca que està “content d’haver estat el millor jugador de la jornada perquè sempre fa il·lusió rebre un premi així” i adverteix que “ha estat el primer, però intentaré que es torni a repetir”. En qualsevol cas, Martín encara està adaptant-se al seu nou equip, al seu sistema de joc i als seus nous companys. No obstant això, confia en què l’equip estarà a la zona alta. “Sempre que ets esportista has de cercar reptes i ara mateix aquest és passar-m’ho bé, però sobretot guanyar. El meu repte és seguir en actiu i passar-ho bé, però sense oblidar-me de guanyar, que és pel que es competeix. Espero que l’equip estigui a dalt tota la temporada. En lo personal, encara estic aprenent les jugades i el sistema de l’equip, però sobretot estic disfrutant”, conclou el jugador.

Font FBIB

Copyright © 2023 Club Esportiu Basquet Sa Real Rights Reserved. Politica de Privacitat